Вкусна кулинарна дегустация се проведе в НЧ „Янко Забунов – 1957“ с. Черногор

Вкусна кулинарна дегустация се проведе в НЧ „Янко Забунов – 1957“ с. Черногор. Готвачът Димитър Димитров от екипа на „Мастер шеф хоум“ показа нагледно как се готви лесно и здравословно с помощта на иновативна кутия. По време на беседата той обясни основните правила при приготвяне на различни видове храни и отговори на кулинарните въпроси на присъстващите. А интерес не липсваше. Всички се възползваха от възможността да чуят важни съвети и полезни рецепти от един толкова изтъкнат готвач. Докато присъстващите слушаха увлекателната беседа, уредът сготви ястията.

Готвенето с тази кутия е стар метод, който се използва за пестене на енергия. В зависимост от вида храна и количеството й тази кутия спестява между 20 и 80% от енергията, която обикновено се използва за приготвянето й.

Ако трябва да се синтезират предимствата на Кутията, то те са:
• Здравословно приготвяне на храната, тъй като продуктите не врят, а се задушават бавно;
• Спестява много време, в което не си „вързан“ за печката.
• Икономично е, пести ток;
• Продуктите запазват вкусовите си качества;
• Нищо няма да изкипи, да загори, да изври.

Тъй като при готвене в тази кутия не се изпарява вода, трябва да се използва една четвърт по-малко вода, отколкото използваме при класическо готвене. След разговора всички опитаха от вкусните и здравословни гозби, които сготви Димитър Димитров.

Вкусна кулинарна дегустация се проведе в НЧ „Янко Забунов – 1957“ с. Черногор. Готвачът Димитър Димитров от екипа на…

Posted by С.Черногор Общ.Главиница on Wednesday, February 28, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе