Продължават строителните дейности по възстановяване на проводимостта на отводнителната канавка на улица „Чернозем“ в Айдемир

Продължават строителните дейности по възстановяване на проводимостта на отводнителната канавка на улица „Чернозем“ в селото.
Кратко описание на проекта:
Проекта предвижда в участък между ул. „Златна Тона“ и ул. „София“ /от хкм 0+10 до хкм 1+13/ да се изгради покрит тръбопровод от тръби с диаметър 1000 мм. Това ще позволи да се възстановят имотите, да се избегне опасността за пешеходците и преминаващите по улицата транспортни средства. В началото на тръбопровода се предвижда входно съоръжение с груби решетки, а в края му – енергогасител. Двете съоръжения завършват на височината на улицата и са защитени с парапет.

След ул. „София“ се предвижда за да се изгради още един участък от покрит тръбопровод. Преди тръбопровода се предвижда дифузор /съоръжение за постепенно намаляване на напречното сечение на канавката до входа на тръбопровода/. Предвидено е тръбопровода в този участък да завърши с опорен блок.

След тръбопровода следва открита правоъгълна канавка в трапецовидно кюне. Кюнето е предназначено за провеждане на минималните и средните водни количества с цел да не се затлачва канавката, да не се разнасят миризми и др. Предвидено е да се монтират покривни правоъгълни площи с разстояние 5 см. между тях. Плочите имат обезопасително предназначение, тъй като канавката се намира върху левия тротоар на улицата. Разстоянието между тях е предвидена за хващане на евентуални странични водни маси.

Продължават строителните дейности по възстановяване на проводимостта на отводнителната канавка на улица „Чернозем“ в…

Posted by Кметство Айдемир on Wednesday, February 28, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе