Окръжен съд-Силистра призна за виновен 47-годишен, допуснал ПТП и причинил смъртта на 30-годишен

Окръжен съд-Силистра призна 47-годишният Д.Й. за виновен в това, че е нарушил правилата за движение по пътищата, и в условията на независимо съпричинителство от страна на пострадалия Д.Т., е допуснал пътно-транспортно произшествие като по непредпазливост е причинил смъртта на 30-годишния Д.Т.

С оглед на закона и данните по делото, наказателния състав на съда наложи на подсъдимия наказание по вид „лишаване от свобода“ за срок от три години. Изтърпяването на наказанието бе отложено с максималния предвиден в закона изпитателен срок от пет години, на основание чл. 66, ал. 1 от Наказателния кодекс /НК/. Тази разпоредбата гласи, че „когато съдът налага наказание лишаване от свобода до три години, той може да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и ако съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения не е наложително да изтърпи наказанието.“

С присъдата си съдът лиши подсъдимият и от право да управлява МПС за срок от четири години, считано от влизане на присъдата в сила.

Подсъдимият бе осъден да заплати и направените по делото разноски в досъдебната и съдебната фаза.

Присъдата е постановена с единодушно мнозинство на съдебния състав, без изразено особено мнение, и подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе