Задържаха 45-годишен мъж от Силистра за отглеждане на растения от рода на конопа

45-годишен мъж от село в община Главиница е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Силистра за отглеждане на растения от рода на конопа – престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Днес, при специализирана операция на ОД МВР – Силистра, в дома на К.К. били извършени процесуални действия – претърсване и изземване. В банята на имота била открита оранжерия, пригодена за отглеждане на растения от рода на конопа. Към момента на реализацията в помещението са намерени 11 растения в различен стадий на растеж. Иззета е и суха тревиста маса, чиито точно количество и вид престои да бъдат установени след извършване на анализ. В помещението имало изградена специфична инсталация за осветяване.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура – Силистра. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо обвиняемия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе