Силистренка влезе в екипа на столичния кмет за мандат 2023-2027

Град като Силистра е имал през годините градоначалници от различни краища на страната и от чужбина (това последното със сигурност е от т.нар. румънски период 1918-1940). Дори първият кмет на града след възвръщането на Южна Добруджа към България е „чужденец“ – пратен е от Ловеч. Силистренци и в частност добруджанци са били начело на населени места далеч от родното си място – също. Но за пръв политик, родом от Силистра, заема зам.-кметски стол в Столична община.

Става дума за възпитаничката на ПМГ „Св. Климент Охридски“ Надежда Бобчева – вече отговорник в политическия кабинет на столичния кмет за сектор „Екология“ (за отбелязване – член е на ПП „Зелено движение“, което е част от Обединение „Да, България“). Тя влезе в екипа на Васил Терзиев, който бе избран от Коалиция „ПП-ДБ“ да бъде начело на Столична община в мандат 2023-2027 г. на местната изпълнителна власт.

В родния си град Бобчева, която по професия е икономист с диплома от УНСС – София, но с опит и в разработката и оценката на проекти в различни сфери, е работила в Областна администрация Силистра, десетина години е директор на дирекция „Икономика“ в Общинска администрация Силистра, два мандата е общински съветник в Общински съвет – Силистра, включително като заместник-председател. Била е лидер на младежкото движение на БСП, както и зам.-председател на ОбС на БСП Силистра (в момента е част от управата на „Зелено движение“ на национално ниво).

През последните години бе един от заместниците на кмета на Район „Оборище“ в столицата. Специализирала е в университети в Нидерландия и Италия. Владее английски и руски езици. Има опит в работата в неправителствения сектор. За една година бе председател на Туристическо дружество „Дочо Михайлов“ – Силистра. Водач на листата на Коалиция „ПП-ДБ“ в 20-и МИР – Силистра на един от предишните избори за НС. По ирония на съдбата са съученици от един випуск на най-старата силистренска гимназия с новия кмет на община Силистра Александър Сабанов. Междувременно стана ясно, че председател на ОбС Русе стана академик Христо Белоев, който тази година бе избран за „Почетен гражданин“ в Силистра.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе