Децата от ДГ „Полет“ бяха пред сградата на Община Тутракан и раздаваха на шофьорите банери по случай Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

Децата от ДГ „Полет“, облечени със светлоотразителни жилетки, бяха на ул. „Трансмариска“ пред сградата на Община Тутракан и раздаваха на шофьорите, преминаващи по улицата, банери с надписи: „Намали скоростта, спаси дете!“, Карай бавно, някой те чака!“, „Спри! Преминава дете!“ „Махнете колите от тротоарите!“, „Тротоарите са за пешеходци!“ Призивите на децата са посветени на предстоящия Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който ще отбележим в неделя – 19 ноември.

Инициативата на детската градина беше подкрепена от РУ „Полиция“ – Тутракан като към децата се присъединиха младши полицейски инспектор Стефан Димитров и младши автоконтрольор Ивелин Лазаров. Учителката Савена Димитрова призова шофьорите да пазят децата на България. В памет на децата – жертви на автопроизшествия, малките активисти поставиха до пешеходната пътека цветя и запалени свещи.

След тази акция децата, охранявани от полицаите, подаряваха изработени от тях „ръчички“ с надписи „Бъди толерантен“, „Приеми хората такива, каквито са“, „Бъди търпелив към другите“, „Уважавай мнението на другите“, „Помагай на другите“ на шофьорите, по случай днешния Международен ден на толерантността.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе