49 служители на ОДМВР-Силистра са наградени по случай професионалния празник на българската полиция

По случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, Архангеловден, четиридесет и девет служители на ОДМВР-Силистра са наградени с „Писмена похвала“ от областния директор старши комисар Мартин Недялков.

За показан висок професионализъм и инициативност при изпълнение на служебните задължения с „Писмена похвала“ е награден началникът на РУ-Дулово главен инспектор Ивелин Иванов. След негово предложение тринадесет служители от полицейския състав на управлението и двама от административния също са отличени за празника.

В РУ-Силистра наградени са дванадесет служители от охранителна и криминална полиция. Двама полицаи от униформения и двама от оперативния състав на РУ-Тутракан също получават „Писмена похвала“. С постигнати високи резултати в професионалната дейност повишение в степен на длъжност е заслужил един служител на управлението в Тутракан.

С награди за празника са и шестнадесет разследващи полицаи от отдел „Разследване“ при областната дирекция.

На 8 ноември – Св. Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Той е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за отбелязването му е на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев приема идеята и с одобрението на Софийския митрополит денят на св. Архангел Михаил (21 ноември по стар стил) става празник на полицаите.  С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски синдикат, традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе