Поздрав за жителите на Силистра от областния управител по случай празника на града

Катедрален храм „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел”. В 9.00 ч. Божествена Архиерейска Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков в съслужение с градското духовенство. В 10.30 ч. Молебен за здраве и благоденствие на жителите на град Силистра, отслужен от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков в съслужение с градското духовенство. 17.00 ч., Зала 13 на Художествена галерия – Силистра. Тържествено заседание на Общински съвет – Силистра.

Ден на отворените врати в Природонаучен музей – Сребърна. Вход свободен за посещение.<

Честит празник, Силистра!

19.00 ч., Площад „Свобода”. Тържествена церемония с поздрав от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. Празничен концерт с участието на музикална студия „До ре ми” и гост-изпълнителите Владимир Ампов-Графа и Deep Zone Project. На финала: празнични фойерверки.

По повод празника – поздравление от МИНЧО ЙОРДАНОВ, областен управител на област Силистра:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА – ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ДРЕВНА СИЛИСТРА, за поредна година на християнския Кръстовден честваме празника на града, подчертавайки неговата значимост в исторически и в културен план. Събитията през вековете са оставили траен отпечатък в нашето съзнание на наследници на пазителите на града в различните епохи. Нека и занапред Силистра бъде духовна столица на Добруджа и крепост на българщината по поречието на Дунав.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе