Децата от летен клуб „Театър и приключения“ посетиха Радио центъра в Силистра

„Журналистът е длъжен да казва истината“… това научиха децата от Летен клуб „Театър и приключения“, организиран за лятото от Община Силистра.

Преди 12 години стартира тази инициатива по предложение на МКБППМН-Силистра с двама ентусиасти, желаещи да направят позитивна промяна в мисленето на децата, които през лятото са в града, върнали се от всички краища на света, а и на силистренчетата, които имат желание да научат нови неща за света и хората.

Радиоцентър Силистра е новинарското сърце на града! Отдавна е забравено изискването в радио и редакции на вестници да работят само членове на БКП и като така- да поднасят онази информация, която надлежно е прецизирана от някого! Сега в радиото работят талантливи и качествени хора! Такива са доайенът Милен Милушев, младата Ирена Маркова и сърцето на радиоцентъра- Красимир Иванов, които не само споделиха с децата същността на работата, но им дадоха и съвети да се вглеждат в света около себе си и да се борят за истината- нали само дете може да извика на лицемерите наоколо:“Царят е гол!“…Младите талантливци ще гостуват със собствено предаване в една от следващите емисии на Радиоцентър- Силистра.

Най- упоритите от тях бяха отличени с награди от НФО“Рицари на доброто“- Силистра, а дар за Радиоцентъра пък бяха ценни записи, които ще обогатят фонда му- дар от Рицар на доброто, пожелал анонимност. А да се казва истината е най-доброто, най-същественото нещо в живота ни…

ЖУРНАЛИСТЪТ Е ДЛЪЖЕН ДА КАЗВА ИСТИНАТА…Това научиха днес децата от Летен клуб "Театър и приключения", организиран за…

Posted by Лилия Маркова on Tuesday, July 11, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе