Нова книга на Димитрина Христова

Излезе от печат новата книга на писателката, краеведка и общественичка от Силистра Димитрина Христова „Заслужена почит. Почетни граждани на Силистра”.

В уводните думи на изданието четем: „ Паметта на един град! Тя е преди всичко съдбата на неговите граждани, на хората, които са го градили и са се борили за неговия икономически и културен просперитет. Силистренци отдават заслужена почит на онези, които са допринесли особено за това. Имената им се запазват за поколенията.

Званието „Почетен гражданин” е израз на признателност на обществеността към гражданите, които отговарят на определени условия за принос в обществено-политическия, стопански и културен живот на Силистра. Затова е редно Общинският съвет, в чиито правомощия е това, да направи необходимото, както това вече е сторено в други градове у нас, да отнеме почетното звание, когато удостовереното лице е загубило качествата или е отличено на случаен принцип.

Настоящето издание има за цел да напомни, да не се забравят имената на Почетните граждани на Силистра за изминалите 80 години – 1941-2021. Подредени са по години на номинация.

Придружени са с биографични данни, портрети и друг снимков материал. Годините на починалите са дадени в скоби след името. Изработен е и азбучен указател на имената и на тези родени в Силистра. Срещу всяко име е отбелязана годината на номинация и раждане.”

Представянето на книгата ще бъде през месец септември т.г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе