Нов автомобил за нуждите на „Домашен социален патронаж“ закупи Община Главиница

Община Главиница закупи нов автомобил марка „Рено Експрес“ по проект „Закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашен социален патронаж гр. Главиница“, изпълняван от общината с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика по целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“.

Инвестицията е в размер на 42670 лева, като 84,36 % от тези средства са безвъзмездна финансова помощ от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, чрез целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Останалата част от инвестицията е собствен финансов принос.
Реализацията на проекта допринася за обновяване и модернизация на автопарка на социалната услуга. В рамките на последната една година община Главиница закупува вече трети поред нов автомобил за разнос на храна. Очаква се да се оптимизира работният процес на персонала, пряко ангажиран с разноса, а това ще подобри услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж. Закупуването на новия автомобил ще допринесе по-лесно и навременно да се обхванат увеличаващите се потребители на услугата.

Целта е новият автомобил да отговори на все по-нарастващите потребности на проекта „Топъл обяд“, изпълняван от патронажа. Чрез закупуването му се постига основната цел на проекта, свързана с подпомагане предоставянето на услугата „топъл обяд“ във всичките 23 населени места на общината. По такъв начин се осигурява помощ и подкрепа за възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе