Проект „Зелено междучасие – кът за отдих на открито“ в Силистра

Приключиха дейностите по проект „Зелено междучасие – кът за отдих на открито“, финансиран по съвместна конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ и „Младите за Силистра“. Той бе реализиран от неформална група „Рицари добротворци“ от ОбУ „Св.Климент Охридски“ с. Проф.Иширково.

В рамките на един месец съвместно със своите учители и родители те проведоха еко-акция за почистване на местата за реализиране на проекта, подготвиха предварителни тематични рисунки и скици като проектни предложения, създадоха зона за отдих – алея от пънчета, масичка и пънчета за сядане, декоративни храсти, винтидж велосипед с цветна декорация, цветен алпинеум от автомобилни гуми, организираха творческо ателие за изработване на предмети и дрехи от отпадъчни материали.

На 14 юни в двора на училището се проведе заключителния етап от проекта с тържествено откриване на готовите зони и модно ревю с изработените дрехи от отпадъчни материали под наслов „Да е чисто е модерно”, а изложбата на рисунки и макети от отпадъчни материали развихри фантазията и въображението на учениците. Тържеството протече с много настроение, музика и забавни игри за малки и големи.

Реализирането на проекта даде възможност да се създаде по-добра жизнена среда и превърна училището в една желана за учениците територия, така че да се чувстват приятно сред цветове и зеленина през междучасията.

А „Рицарите добротворци“ обещаха: „Ще се грижим периодично за цветята и всичко създадено по проекта. Ако има нужда от освежаване – винаги ще бъдем готови да се включим!“.

„Зелено междучасие – кът за отдих на открито“Приключиха дейностите по проект „Зелено междучасие – кът за отдих на…

Posted by Община Силистра on Wednesday, June 14, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе