Ден на физическата активност „Ориентиране за всяка възраст“

Регионална здравна инспекция в партньорство с Клуб по спортно ориентиране „АЗИМУТ – СИЛИСТРА“, Общинския съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) и Превантивно информационен център – Силистра (ПИЦ) организират кампания по повод 10 май Световния ден на физическата активност – Ориентиране за всяка възраст.

Под мотото „МИСЛЯ, РЕШАВАМ, ДЕЙСТВАМ“ екипа на клуб АЗИМУТ ще представи на широката общественост ОРИЕНТИРАНЕТО като спорт. Какво е ориентиране? Ориентиране е спорт на интелекта и физиката без ограничения, независимо дали си само с маратонки, ски, велосипед или в инвалидна количка. Ориентирането е контакт с природата и здравословен начин на живот, социална среда, здрави семейни връзки, подобряване на логическото мислене и психическата устойчивост. Ориентирането е за всеки желаещ да се себедокаже или да изживее прекрасен момент в обкръжението на близки и приятели.

Участниците в приключението на ориентирането могат да участват в томбола с награди осигурени от РЗИ – Силистра и ОбСНВ –Силистра.

Здравната инспекция ежегодно организира спортни прояви с цел създаване на физическа грамотност като ключов компонент в живота, физическо възпитание и спортните навици на гражданите.

СЪБОТА, 13 МАЙ 2023 Г. ОТ 10:00 Ч. ДО 13:00 Ч. Дунавски парк – Силистра

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе