Трето място за ученик от ПЗГ в Националния ученически празник „За хляба наш…“

Иво Иванов, ученик от 10 клас, се завърна с грамота и плакета от ученическия празник.

На 28-29 април 2023 г. в гр. Благоевград се проведе XXIV Национален ученически празник ,,За хляба наш…“, посветен на Деня на земята – 22 април.

Идеята на конкурса е чрез провеждането на инициативи свързани с хляба, учениците да се запознаят с българските традиции и обичаи, както и да покажат своя талант и креативност чрез участието си в различните конкурси.

Иво Иванов, ученик от 10 клас на ПЗГ „Добруджа“- гр. Силистра, се класира на ТРЕТО място и спечели стипендия в конкурса за научна разработка с проекта си на тема „Произход на пшеницата“. Негов ръководител е г-жа Гинка Николова. Класираните ученици на призово място от конкурса за научна разработка ще получават ежемесечна стипендия в размер на 135 лв. в рамките на една година.

По време на двата конкурсни дни участниците представиха своите умения, знания, разработки, есета, проекти, драматизации и научиха много за традициите и направата на свещената храна.

XXIV Национален ученически празник „За хляба наш…“ се организира със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе