Дулово кани на карнавал „Златното магаре“

Карнавалът „Златното магаре” е посветен на Деня на град Дулово – 14 май и е част от ежегодните Майски културни тържества. Организатор на карнавала е община Дулово. Карнавалът е на 14.05.2023г. от 14 ч. на площад „Единство”. С него се цели утвърждаване, съхраняване и популяризиране на емблематичната за гр. Дулово културна проява. Участниците могат да бъдат от всички възрасти без ограничения на числеността. Формите за изява са колективна и индивидуална, като за индивидуална форма се счита участие от един до трима. Редът на изява е по преценка на организаторите. Участието може да е само дефилиране или и с изпълнение пред сцена, което да е в рамките до 3 минути.

Карнавалът има конкурсен характер. Елементи, според които се оценява участието: ефектно и атрактивно дефилиране; хумористично представяне на актуални моменти от ежедневието; политическа сатира; артистичност на изпълнението; ефектност и оригиналност на костюми и маски. Всички участници – индивидуални и колективни, ще получат грамоти за участие и награди.

Журито на карнавала определя следните награди:

За колективно участие:

  • 1 х I място – 250 лв., златен медал и грамота
  • 2 х II място – 200 лв., сребърен медал и грамота
  • 2 х III място – 150 лв., бронзов медал и грамота
  • 3 поощрителни – 100 лв.

За индивидуално участие:

  • 1 х I място – 100 лв., златен медал и грамота;
  • 2 х II място – 80 лв., сребърен медал и грамота;
  • 2 х III място – 60 лв., бронзов медал и грамота
  • 3 поощрителни – 40 лв. За най- малък участник – 50 лв.

За най-възрастен участник – 50 лв. Голямата награда „Златното магаре” – 400 лв. Журито си запазва правото за поощрителни предметни и парични награди.

Всички разходи са за сметка на участниците. Заявките за участие в карнавала да съдържат следната информация: кратко описание на изявата; брой изяви, брой участници, ръководител, телефон за връзка. Заявките да се изпращат в срок до 05.05.2023г. на адрес или e-mail.

Адрес: 7 650 гр. Дулово , ул. „В. Левски” №18, Отдел „Култура и МД”, e-mail: [email protected]. Справки на телефон: 0887530221, 0892 214 773.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе