С подаръци от Румъния и подписан договор за сътрудничество Надежда Торлакова се срещна с кмета на Тутракан

На 15 март кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов посрещна в кабинета си Надежда Торлакова – председател на Градската пенсионерска организация „Дунав“ и Евдокия Савова от пенсионерски клуб №1. На срещата присъстваха зам.-кметът Дарина Иванова и Данаил Николов, собственик и управител на „ДИДО – 73“ ЕООД.

Поводът бе посещението на група пенсионери от нашия град по покана на Взаимно спомагателна каса на пенсионерите, гр. Гюргево, Румъния и официалното подписване на договор за сътрудничество за културен и туристически обмен между двете организации.

След посещението и участието на гюрчевчани в традиционното празнуване на Трифон Зарезан в Тутракан през февруари, сега българските пенсионери върнаха визитата.

Надежда Торлакова изказа радостта и задоволството от осъществената приятелска среща. Надежда и Евдокия разказаха за това как са организирани пенсионерите в Румъния, за идеите и добрия опит, който са почерпили. Торлакова благодари на градоначалника за вниманието, грижите и подкрепата, които се полагат от Общината за пенсионерите. Тя поднесе икона от манастира в Комана на д-р Стефанов и малки подаръчета на присъстващите от посещението в Румъния. Освен на ръководството на общината, тя благодари и на Д. Николов за финансовата подкрепа, която им указва.

Д-р Стефанов поощри възрастните хора в техните изяви и потвърди подкрепата на общинското ръководство. „Радвам се, че превръщате дружбата си в традиция, защото имате несломим дух, на който искрено се възхищавам“.

След това заедно обсъдиха участието на пенсионерските клубове в предстоящите Великденски инициативи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе