Започна раздаването на топла храна за хора в нужда в парк „Христо Ботев“ в Тутракан

На 13 март, понеделник, в 11.30 часа започна раздаването на топла супа за хора в нужда в парк „Христо Ботев“ в Тутракан.

Инициативата на Общинския център за извънучилищни дейности вече четири години дава възможност да се подпомогнат болни и бедни хора. Благодарение на сръчните ръце и добри сърца на деца, ученици, родители, учители благотворителният базар „Мартеничка 2023“ успя и тази година. Адмирациите са и за тези, които изработиха мартеничките, и за тези които ги закупиха, защото този изключителен жест осигури възможност на повече от 30 човека да получават топла супа в продължение на един месец. Както вече ви информирахме към супата има и хляб, който се осигурява също безплатно от фирма „Зефира – БЕН“ ООД с управител Славко Стефанов. За лежащо болните, които са заявили желание, храната се носи по домовете, за което Община Тутракан осигурява транспорт.

Тази изключителна кампания на съпричастност към нашите нуждаещи се съграждани е начинание на ОЦИД и не е свързано, и няма нищо общо с Програмата за топъл обяд, която ще се изпълнява от Община Тутракан по европейски проект и за която все още се приемат заявления.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе