Приключва Областният рецитаторски конкурс „С България в сърцето“

Областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев приветства участниците – 51 индивидуални рецитатори и 8 групи от 18 детски градини, в поредното издание на Областен рецитаторски конкурс „С България в сърцето“, за провеждането на който бе отреден салонът на община Силистра на 24 февруари 2023 г. Той поздрави и Цветелина Иванова – директор на ДГ „Роза“, домакин на проявата, посветена на националния празник 3 март, на 145 години от освобождението на България от османско владичество и на 175 г. от рождението на Христо Ботев – поет и революционер.

Жури с председател Елена Кешишева – актриса от ДКТ Силистра ще присъди 8 награди на най-добрите в рецитала, уважен от родители, пожелали да видят и чуят своите талантливи деца. Емили Джамбазова и Михаил Добрев от Вокално студио „ДО РЕ МИ“ поздравиха присъстващите, сред които бяха представители на Общински съвет и община Силистра. Кметът на общината д-р Юлиян Найденов отправи поздрав към домакина на събиитето и към всички, които станаха част от него.

Етапът за другите възрастови групи в същия конкурс е на 1 март т.г. Два дни преди това – на 27 февруари от 14 ч., в Областна администрация Силистра е награждаването на участниците в областния конкурс, посветен на 150-ата година от гибелта на Васил Левски. Той бе обявен по инициатива на областния управител на област Силистра в няколко раздела и в три възрастови групи, и бе проведен във взаимодействие с Регионално управление на образованието – Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе