Драматично-куклен театър-Силистра ще зарадва малките си зрители в събота, 11 февруари, с легендарната пиеса „Мечо Пух“

СИЛИСТРЕНСКИЯТ ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР ЩЕ ЗАРАДВА В СЪБОТА, 11 ФЕВРУАРИ, своите най-малки зрители с легендарната и обичана по цял свят пиеса „Мечо Пух“. Драматизацията и режисурата по текст на Алън Милн е на Янко Митев, сценографията – на Нина Данева, музиката – на Веселин Койчев, а участват артистите Илияна Крушева, Стефан Станчев и Александър Павлов. Представлението е в обичайното време – 11.00 часа в салона на театъра – бивш Куклен театър.

„Мечо Пух“ е една от обичаните детски приказки, като спектакълът е и с интерактивното участие на публиката. На каквато и възраст да си, продължаваш да го обичаш, защото той е едно много приятно и симпатично мече. Което със своята философия за живота, която уж е детска, има поука и за възрастните. И затова спектакълът е подходящ за всички възрасти. С красив декор, кукли, весели песни и невероятно актьорско присъствие!

ЯНКО МИТЕВ, РЕЖИСЬОР НА ПИЕСАТА:

„Поставянето на всяка пиеса е трудно, но е важно, че няма човек, който още от малък да не е бил с Мечо Пух. При него най-важното е, че на каквато и да си възраст, ти си продължаваш да го обичаш, защото той има една такава странна философия, която уж е детска, но има и поука и за големите, изобщо е едно много приятно мече.

Постарах се да не бягаме много от автора, защото за мен това е една класическа история, не бива да се правим на по-сложни от автора и се постарах да запазя почти всичко в структурно отношение, като сме добавили съвсем малки фрагменти, но така, че и те да се вместват в мисловния процес на автора.

По отношение на разпределението на ролите – всеки от актьорите ще вземе нещо от героя си, но всички ще си спомнят за детството си. Идеята е срещата на поколенията, всички на практика са си играли с тези играчки, после с времето са ги оставили, но винаги в мисленето си се връщат към тях. Сега са в състояние да си намерят старите играчки и нещо заживява с тях и ненаиграли се започват да си играят с тях и така се получава този спектакъл.“

Цена на един билет – 5 лева

Драматично-куклен театър-Силистра ще зарадва малките си зрители в събота, 11 февруари, с легендарната пиеса "Мечо Пух"…

Posted by Дкт Силистра on Wednesday, February 8, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе