Нови изложби в силистренската библиотека

В Регионална библиотека „Партений Павлович” са подредени две изложби, дело на талантливи художници-приложници – инж. Румянка Гълчавова и Меглена Георгиева.

Изложбата на инж. Румянка Гълчавова е озаглавена „Заедно с …мъничко синичко”. Експозицията включва модели, изработени с техниката „квилинг” и информационни табла. Те представят интересни факти за включената в „червения списък” на Международния съюз за опазване на природата пеперуда Монарх, за състава и размерите на снежинките и други интересни факти. Авторката на изложбата е дългогодишен учител и посланик на „Наука на сцената” в България. Румянка Гълчавова е читател и партньор на библиотеката в реализирането на културно-образователни събития.

Тя подари книгата „Програмирането в STEM обучението”, която ще бъде в помощ на обучението в областта на технологиите, инженерството и математиката.

Екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович” благодари на инж. Гълчавова за дарението!

Меглена Георгиева гостува за пръв път в библиотеката със своите красиви творби. Нейната изложба представя картини, изработени от естествени цветя чрез пресоване. Любов към цветята, естетически усет и много търпение са необходими за оригиналните творения. Тяхното създаване изисква и време – за изсушаване, което трае от 2 седмици до 1 месец, и залепване на нежните листенца върху подходяща хартия. Рози, теменужки, клематис, астри, олеандър, невен, полски цветя – богатата цветна палитра е набавяна от силистренския регион и напомня за слънчевото добруджанско лято, а най-важното, както споделя авторката, е че цветните картини предизвикват усмивки.

Изложбите могат да се разглеждат до края на месец февруари 2023 г. в РБ ”Партений Павлович”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе