Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан

Най-малкият „Рицар на доброто“ в тазгодишната кампания „Коледна топлина“   Мирослав Великов,  зарази с нетърпението си Алейна и Семинара във вчерашния ден (12.12.2022) час по-скоро да тръгнат в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Тутракан и да им предадат коледните подаръци, които техните връстници опаковаха старателно и с огромно желание.

С това посещение тазгодишната „Коледна топлина“ стигна до малки и големи, ,а добротворците се убедиха, че няма по-голяма радост от това да правиш добро, независимо дали то е малко или по-голямо. Осъзнаха, че понякога една блага дума, прегръдка и присъствие означават много повече от една почерпка. 10 деца, 10 нови приятели имат вече емпатистите от дунавското градче.   Всички деца бяха зарадвани с коледни шапки, празнични пакети, които съдържаха чаши с коледни мотиви, сладки и др. Една от картините с морски пейзаж на бургазлийката  Анелия Дойчева, която се включи със свои картини в кубратската благотворителна кауза беше подарена на Центъра.  Задушевен разговор, споделени мечти, снимки за спомен обединиха бързо малки и големи в прекрасните празнични кътове на центъра, в който се полагат сериозни грижи за малките потребители.

Домакините на събитието в лицето на неговия управител Ерчин Осман и  екип от социални работници изпратиха кубратската делагация , която включваше и родител-доброволец осигурил транспорта до там с много мили  ръчно изработени подаръци, подходящи за декемврийските празници.

„Преживените емоции в Центъра, ще се помнят дълго. Всяка  една ситуация, в която  попадат деца от различни възрасти дават не само възможност за определени емоции, но и учат на нещо ново. Реално, на терен да преживееш среща или събитие води до скок в себепознанието. Има неща, които променят много по-бързо и това води до качествено преобразуване в мисленето, в начина на изграждане на отношение и др.“, сподели след посещението в Тутракан, секретарят на кубратската комисия и допълни, че първото посещение в центъра е мотив и за следваща по-сериозна стъпка, изграждане на ползотворно сътрудничество и партньорство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе