5 дка гора, сухи треви и храсти горяха в областта през уикенда

На 11 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в Силистренска област в периода 30 септември – 03 октомври. В 7 от случаите са горели сухи треви и стърнища. Няма материални щети, спасени са 2 къщи в село Добротица, 2 къщи и фургон в село Българка и орехова градина край село Листец.

В областния град е отстранено опасно надвиснало дърво по ул. „Генерал Колев“ след сигнал, получен на 02 октомври в 14:42 часа.

Пожар в стърнище се прехвърлил в гора и унищожил 5 дка от нея. Произшествието е станало на 30 септември 16:00 часа в района между селата Посев и Попрусаново и е причинено от небрежна работа с огън. След намесата на огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа, които загасили пожара, са спасени 20 дка гора.

Огнеборци от РСПБЗН-Дулово и служители на ДЛС „Каразуз“ загасили низов пожар в горски масив край село Водно, възникнал на 30 септември около 11:20 часа вследствие на небрежна работа с огън. Пожарът се разпрострял върху 5 дка сухи треви и храсти в гората и ги унищожил. След потушаването на огъня били спасени 95 дка гора.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе