Край Силистра се провежда Националния пленер „Човек и природа” – Ветрен 2022

Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските художници за 26-ти пореден път организират Национален пленер „Човек и природа“ – Ветрен – 2022. Събитието се провежда от 22 до 28 август 2022 г. на брега на река Дунав в село Ветрен, по инициатива на Константин Дончев – председател на Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници.

През тази година участват 10 творци в сферата на живописта, скулптурата и графиката, както от Силистра, така и от други градове. Всички те са изявени автори с доказани творчески достижения на регионално, национално и международно ниво. За първи път деца-художници също участват в творческия процес под ръководството на Елена Маркарян.

Гости на пленера днес бяха: д-р Мария Димитрова- председател на ОбС, г-жа Мария Недялкова –зам.-кмет на Община Силистра, ресорният директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ г-жа Цветана Игнатова, експерти от отдел „Култура“ и журналисти. Изложба с картини от пленера ще бъде открита на 29 този месец в галерията.

Национален пленер „Човек и природа” – Ветрен 2022Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските…

Posted by Община Силистра on Thursday, August 25, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе