Започна записването за Кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ – Сребърна 2022

Отворени са предварителните записвания за участие при строги противоепедимични мерки в КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ „ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА” на 8 октомври 2022 г., събота, от 10.30 часа в с. Сребърна, общ. Силистра, организиран от община Силистра, кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане – 1940”. Кулинарното събитие ще се проведе под патронажа на КМЕТА на община СИЛИСТРА и е включено в културната й програма.

В атрактивното кулинарно събитие могат да вземат участие от цяла Добруджа читалища, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници. Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди. Желателно е групи да вземат участие във фолклорната програма на откритата за целта сцена. Те няма да бъдат оценявани, а ще допринесат за общото настроение на празника. няма ограничение във времето. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е участниците да бъдат облечени в традиционни добруджански облекла.

ПРОГРАМАТА включва: 1. Конкурс на традиционни добруджански домашно приготвени ястия, характерни за региона, в който живеят (категории: супи, основни ястия и десерти); 2. Конкурс за етно визия на щанд; 3. Творчески работилници; 4. Фолклор – танцови и певчески изпълнения – индивидуални и колективни. Представянето на ястията – в глинено гърне, чувен или тава.

Записването за участие става чрез попълване на приложения формуляр за участие. Изпратете формуляра на хартиен носител по пощата или на e-mail: [email protected] до 30 септември 2022 г., предвид оптимизиране на организационния процес на фестивал. Елеонора Георгиева – координатор програма; телефон за връзка – 0898 59 44 55.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе