Проведе се осмото издание на форум „Българско наследство“ в град Балчик

С 9 доклада, от които три на учени със защитени докторски степени, а други два на двама, които са в процес на подготовка за придобиването им, както и с 2 изложби – на добруджански престилки и на копия на гравюри, свързани с Кримската война, участваха представителите на Крайдунавска Добруджа в осмото издание на форум „Българско наследство“ в град Балчик (на единия от панелите доц. д-р Румяна Лебедова бе съводещ).

Отделно във фолклорната програма се включиха успешно самодейци отитарището в с. Белица, Тутраканско – с песни, танци и обичая „Бразая“, както и от Дулово – детска танцова формация при СНЦ „Ритмика“.

За поредна година Областна администрация Силистра бе съпричастна към единствената по рода се проява в Добруджа, включително за втори път с лично участие на представител на политическия й кабинет – тази година в лицето на заместник-областния управител Димитър Тодоров.

За добруджанци форумът, организиран от неговата председателка Маруся Костова, бе възможност за общуване с българи от Румъния, Украйна и Молдова, както и с учени от страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе