Силвия Пенева: Децата трябва да се чувстват полезни

В края на миналата седмица проведохме инициативата „Врата до врата, различни и единни” проект чиято стойност е в размер на 9980 лева, като тук е важно да се каже, че проектът е свързан с взаимодействието между децата от различен етнически произход, във връзка с утвърждаването на междукултурни ценности и многообразие в образователната среда. Това каза в интервю за Общинско радио-Силистра Силвия Пенева и допълни, че по проекта са били създадени и осъществени паралелни дейности с цел обогатяване знанията на децата. Пенева сподели, че през лятото се предвиждат сборни групи с ъс свободен режим, където децата ще имат възможност да съчетаят почивката си със израз на творческите си способности.

„Радващо за нас е, че и през лятото родителите предпочитат децата им да са тук при нас сред връстниците си Детската градина освен всичко останало изгражда навици, режим, който е необходим за тази възраст, сподели Пенева. Важното е според специалистите в системата на приобщаващото образование да се откриват талантливи деца, които в последствие осъзнали дарбите и талантите да придобият по голямо самочувствие и да са част от бъдещи проектни дейности. По отношение на натовареността Пенева споделя, че се работи със всяко от децата в зависимост как се справя с основните задачи за деня.

„Съвсем естествено е в градина, която предоставя добри условия за работа интересът към нея по отношение на записването да е повишен, Нашата градина предоставя нормални условия за работа на децата и е нормално да е засилен интереса” каза в заключение Пенева.

Силвия ПЕНЕВА „Децата трябва да се чувстват полезни”В края на миналата седмица проведохме инициативата „Врата до…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Tuesday, June 21, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе