Каква лятна рокля да си изберем

Изборът на лятна рокля е нещо, което за повечето дами е колкото интересно, толкова и объркващо (разгледайте предложенията на Daphne.bg). Факт е, че трябва да отчита много фактори, в това число да спрете на нещо, което да отговаря на нашия стил.

Каква материя да предпочетем

За да бъде лятната рокля удобна и приятна за носене, тя трябва да бъде от подходяща материя. Счита се, че един от най-добрите варианти е да заложим на лен, тъй като това е единствената естествена материя, която не попива влага.

По тази причина, по ленената рокля няма да остават следи при изпотяване, а както сами се досещаме, през лятото в по-голямата част от времето, в което сме навън, най-често сме вир вода.

Заложете на светлите цветове

Когато избирате лятна рокля, материята далеч не е единственото, на което трябва да се обърне внимание. Имайте предвид също, че цветът играе важна роля за това дали ще ви е топло или хладно.

Важно е да се спрете и на цветове, които няма да привличат допълнително слънчевите лъчи и да се нагряват.

Добре е да се избягват най-тъмните разцветки, в това число черно, но и всички други много тъмни нюанси на кафяво, синьо и така нататък. Светлите цветове са доста по-подходящи, тъй като те отразяват светлината и не се затоплят толкова.

Най-подходящи са бяло, бежово, жълто, кремаво, екрю, небесно синьо, млечно сиво и много други. Ако имате съмнение, предпочетете пастелните тонове и няма да сгрешите.

Избирайте по-широки рокли

За да бъде една лятна рокля приятна за носене в жегите, тя не бива да бъде прилепнала по тялото. Ако искате да подчертаете фигурата си, оставете прилепналите рокли за пролетта и есента, когато времето е по-поносимо.

Обикновено, плътно прилепналите по кожата рокли, дори и ако са от леки материи, създават усещане за запарване и загряване, което е точно обратното, на това, което се търси при високите температури и висока влажност.

В същото време, леко свободните дрехи за жени поддържат циркулацията на въздуха около тялото ви по-добре и намаляват усещането за горещина. Това ще ви позволи да се чувствате по-свободно и комфортно, а това ще ви направи много по-привлекателни. Съответно търсете модели с лекота, дълги и ефирни рокли, широки панталони.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе