Кражба на дърва е разкрита при специализирана полицейска операция край село Искра

Кражба на дърва е разкрита при специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на община Ситово. Това информират от полицията. Вчера около 17:00 часа, извършвайки проверка по сигнал за незаконна сеч, полицейски служители засекли джип „Мицубиши“ с чуждестранни регистрационни табели в полезащитен пояс в землището на село Искра. При вида на униформените водачът – мъж на 30 години от селото, избягал с автомобила и се укрил.  Последвало издирване, при което  мъжът бил установен, а в джипа му били намерени 1.5 куб. м незаконно добита дървесина. Други 6.5 куб.м незаконни дърва били открити в имот, негова собственост, в селото. Незаконната дървесина е иззета, а по случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 2 от НК.

В рамките на полицейската операция са проверени 25 моторни превозни средства, 32 лица и 2 обекта за обществено настаняване. Съставени са 4 фиша за установени нарушения на Закона за движение по пътищата и 2 протокола за предупреждение по чл. 65 от Закона за МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена на 10 март за времето от 14:00 часа до 22:00 часа в 13 населени места на територията на община Ситово под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе