Среща на кметския екип и председателя на ОБС-Силистра

На нарочна среща свикана по покана на председателя на ОбС – Силистра д-р Мария Димитрова, днес екипът на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов: д-р Мирослав Тодоров, Мария Недялкова, инж. Тихомир Борачев, Ростислав Павлов, в присъствието на общински съветници, на секретаря на БЧК – Маргарита Касабова, предостави актуална информация за готовността на местната администрация за настаняване и подкрепа на украински граждани и изпращане на хуманитарна помощ до Хмелницкий, Украйна.

Стана ясно, че още на входа на ГКПП има екипи на РЗИ и БЧК, които осигуряват първична подкрепа на пристигащите от Румъния украински граждани. Желаещите да предоставят безплатен подслон на бежанци на територията на общината са подали заявление на информационните телефони на общинската администрация или са предприели акции по настаняване на база лични контакти с украинските граждани. На входа на администрацията в общината е поставена дарителница за събиране на финансови средства и дежурен за получаване на всички материални помощи. В протокол всеки дарител изписва имената си, какво е дарението и неговата стойност. Постъпили са вече фирмени запитвания за вида на събираните материални помощи – хранителни продукти, а срокът за приемането им е до 11.03.2022г. Общинските съветници ще участват в акцията с парични средства, както и администрацията на кмета.

Успоредно с обезпечаването на местата за настаняване на украински граждани, оказването на подкрепа в т.ч. и психологическа, събирането на продоволствия, Община Силистра е в непрестанна комуникация с ръководството на побратимения украински град Хмелницкий.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе