Обсъдиха проблеми на Община Кайнарджа

Областният управител Катя Кръстева и заместник-областният управител Минчо Йорданов посетиха община Кайнарджа и се срещнаха с кмета на общината Любен Сивев. Пред представителите на държавната власт в област Силистра той сподели няколко проблема, някои от които са и в резултат на отговори на въпроси, зададени му от гостите.

Предвид промени в ценовата политика на доставчици, се очертава необходимост да бъдат повишени таксите за посещение в дневните центрове за възрастни хора. Оттам следва и прогнозата, че те може да се окажат непосилни за повечето от тях и има опасение, че ще се стигне до затварянето на центровете, и така социалната услуга ще престане да действа. Според г-н Сивев, засега общината отстоява актуалните такси и може да си го позволи още някой и друг месец, но е изразено опасение за бъдеще време.

Коментирана е реализацията на проекта за новата детска градина в село Голеш, също в контекста на повишените цени за строително-монтажни работи, но в общината смятат, че ще успеят да завършат проекта. Предвид питания на граждани за откриване на аптека в Кайнарджа, става ясно, че на този етап се смята това за нецелесъобразно.

Обсъдена е работата на местния Полицейски участък, обслужващ всички населени места в района. Както и идеята в село Средище да бъде обновена бившата сграда на АПК, която да стане общ център за кметството, полицията, читалището и за други актуални услуги.

Представителят на местната изпълнителна власт е заявил също, че има голям интерес към новия туристически обект – екопътеката в село Краново, намираща се в Сухоречието. Споделено е желание за облагородителни дейности и на други два подобни обекта в общината – край Стрелково и край Войново, където преди години са изградени съоръжения за достъп, които вече са морално остарели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе