Над хиляда ученици в област Силистра се обучават в електронна среда

По данни от Национален регистър за борба с COVID-19, към 19 януари 2022 г. средният за област Силистра процент на ваксинирани педагогически специалисти със завършен ваксинационен цикъл са 50, 2 %. Общо със служителите с незавършен цикъл са 52, 32 %.

При непедагогическия персонал ваксинирани са 46, 5 %  общо с пълен и 1 с незавършен ваксинационен цикъл.

Ваксинираните ученици за 358, с пълен и непълен цикъл и се равняват на 3,88 % от общия брой ученици в дневна форма.

Към момента преболедували от COVID-19 до една година назад са 180 педагогически специалисти, 42 служители от непедагогическия персонал и 394 ученици. Това не са всички боледували в образователната система от началото на пандемията, а само тези педагози, служители и ученици, които могат да имат COVID сертификат.

От общо 44 училища 22 са с над 70% общо ваксинирани и преболедували учители.

В интервала между 50 и 70% ваксинирани и преболедували учители са 15 училища.

В останалите 7 училища ваксинираните и преболедували педагогически специалисти са между 29,2 и 43,75%.

До края на настоящата седмица (28 януари) в обучение от разстояние в ел. следа са всички паралелки в ПМГ „Св. Кл. Охридски“, Силистра и паралелките от 5 до 12 клас в СУ „Н. Й. Вапцаров“, Силистра.

Към момента 1148 ученици се обучават в ел. среда от посочените училища и карантинирани паралелки и ученици в останалите училища.

От днес присъствено обучение с тестване се организира и в община Кайнарджа. Тестване не се провежда само в община Главиница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе