Връчиха договор на община Алфатар по подмярка 7.2 от ПРСР 2014 – 2020

Кметът на община Алфатар д-р Янка Господинова за пореден път доказа, че с упоритост и много труд се постига желаното, а именно поредния спечелен проект.

На 24.01.2022г. изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) Борис Михайлов връчи на кмета на община Алфатар д-р Янка Господинова договор за изграждане на улично осветление със светлодиоден източник в общината по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Проектът предвижда подмяна на уличното осветление в гр. Алфатар с 341 бр. автономни соларни светлинни модули, складиращи слънчевата светлина в акумулатори чрез фотоволтаични панели и отдаващи енергия към светлинния модул през тъмната част на денонощието. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 160 048,59 лева.

Първоначално проектът е подаден още през 2016 г., но до 2018г. няма никаква информация за него. През 2018 г. проектът е подаден през ИСУН и до август 2021 г. общината не е получила обратна връзка. Шест месеца по-късно, в началото на 2022г. община Алфатар може да се похвали с одобрен и подписан от двете страни договор.

Община Алфатар и лично кмета д-р Господинова благодарят на Борис Михайлов и неговия екип за съдействието, подкрепата и професионализма, че след 6 години най-малката община в област Силистра, в дни на непосилни сметки за ток, ще се сдобие с автономни соларни светлинни модули.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе