Богата коледно-новогодишна програма предлага на своите зрители силистренският театър

Ръководството на Драматично-куклен театър – Силистра готви богата и жанрово и тематична коледно новогодишна програма за своите зрители, както за малките, така и за възрастните почитатели на Мелпомена.

„След като през миналата година имахме не особено приятни емоции, породени от неяснотата по отношение на пандемичната обстановка, очаквам тази година по празниците да предложим и осъществим интересна и богата програма. За отбелязване е че куклените ни представления през декември регистрират изключително висока посещаемост. Всички зрители, които имат желание да посетят куклените ни спектакли отговарят на условията поставени от медицинските власти във връзка с епидемичната обстановка“, сподели в интервю за Общинско радио-Силистра директорът на театъра Златина Станева. Тя допълни, че обстоятелствата през последните две години са накарали трупата и в частност ръководството на театъра да промени част от планираната и обявена програма. Продължава традицията камерна група на театъра вече традиционно по това време на годината да гастролира в детски те градини на територията на областта. заяви директорът на театъра Златина Станева пред Общинско радио.

„Ако трябва да опиша с няколко думи облика на отиващата си година, то мога да кажа, че тя е многоцветна с чернобели и цветни разбира се емоции, въпреки всичко не мога да кажа, че годината не беше успешна, просто беше по различна и то последните вече две години са различни от предишните защото просто ни се наложи да живеем по различно, според обстоятелствата и динамиката на живота. Но годината беше изключително трудна, както във финансов, така и в творчески аспект, сподели Станева и допълни, че въпреки трудностите през годината трупата е направила три постановки, като две от тях са за най- малките „Пепеляшка“ и „Мечо Пух“, като в драматичния ресор бе подготвена и представена постановката „Вражалец“.

„Преминаваме към следващата година с по-добри очаквания и надежди. Надявам се вече в край на сметка да бъде разчупена маската на вируса във всичките му измерения и да успеем да реализираме много хубави планирани заглавия, предимно на куклената сцена от рода на „ Василиса прекрасна“, „Дракончето Драчко“ и българската класика „Болен здрав носи“, каза в заключение на театъра в Силистра Златина Станева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе