Имуностимуланти. Как да изберем най-подходящия в сезона на гриповете и настинките?

Не съществува по-добър начин превантивно да се погрижим за здравето си, от това да засилим своя имунитета. Имунната система е основната защита на организма срещу всякакви болести, микроби, лоши бактерии, инфекции и вируси. Добрият имунитет и доброто общо здраве са цел на мнозина, но как най-лесно и най-успешно да ги постигнем? Съществуват множество имуностимуланти и те винаги са гореща тема в началото на студените месеци. Затова в тази статия ще ви разкрием как да изберете най-подходящите продукти с имуностимулиращ ефект.

Защо е важно да подсилим имунитета си през есенно-зимния сезон?

В месеците на рязко застудяване, имунитетът ни е най-податлив на отслабване и изтощаване. Организмът ни трябва бързо да се приспособи към различните метеорологични условия и това често го натоварва и изцежда енергийните му ресурси. Това води до хващането на познатите настинки, вируси и грипове. За да избегнем този лош есенен навик, сега ще споделим с вас топ начини да останем здрави и силни с помощта на добрия имунитет.

Как да изберем подходящия имуностимулант?

Подходящите за нас имуностимуланти са изготвени от натурални продукти, които организма ни лесно може да усвои без допълнителни затруднения. Те са богати на витамини и други полезни съставки, които подсилват организма ни. Добрият имуностимулант обикновено ще има няколко активни съставки с комплексно действие за да не се налага да пием и ядем по десетки различни продукти и лекарства само за да сме здрави.

Някои видове имуностимуланти

Билкови пастили

Подходящи както за лечение на вируси и грипове, така и за превантивна мярка срещу тях, билковите пастили комбинират ефективността на фармацевтичната индустрия с натуралните средства на народната медицина. Множество хора се лекуват с билки, но дори и да не разчитате единствено на тях за своето здраве, те несъмнено имат доказан ефект върху имунната ни система. Високото съдържание на витамини и минерали захранва организма, докато други активни съставки поддържат правилната функция на ред жизнени системи. Билковите пастили са удобни и приятни за приемане и са лесен начин да се погрижим за имунитета си без да трябва да ползваме по-инвазивни методи.

Пчелно млечице

Има ли нещо по-полезно и приятно от меда? Явно да, и това без изненада е отново пчелен продукт, а именно пчелното млечице. Това е една супер храна, подходяща за възрастни и за деца, със сигурен положителен ефект върху имунитета. Пчелното млечице е богато на протеини, аминокиселини, минерали и витамини A, C, D, E и витамини от група B. Освен всичко това, този райски продукт подобрява действието на нервната система и има положителен ефект върху концентрацията и енергийните нива на тялото.

Екстракт от семена на грейпфрут

Тази екзотично звучаща храна е “компактно синтезирано здраве”. Тя е универсално антисептично средство с антивирусно, антипаразитно и антибактериално действие. Съдържа също толкова много антиоксиданти, колкото цитрусовия плод и има лечебен ефект върху настинки, грип, алергии и акне.

Паста от джинджифил

За съжаление не става въпрос за италианска паста тук. Но все пак, и от този хранителен продукт ще останем доволни, особено като чуем чудния му състав. Основно изпълнен с лечебния и вкусен джинджифил, тази паста не дава никакъв шанс на микробите. Освен да стимулира метаболизма, джинджифилът също подпомага възстановяването след настинка и грип, има антисептично и антибактериално действие, както и свеж аромат. Пастата от джинджифил има и допълнителни съставки, които заедно се превръщат в тайно оръжие срещу настинката и грипа. А именно – масло от черен кимион, канела, бахар, куркума, карамфил, галангал, черен пипер, ментол и ленено семе.

Паста от черен кимион

Пастата от черен кимион е изключително ефикасен имуностимулант, защото има концентрирано действие. Черният кимион доказано задейства функцията на тимусната жлеза, която е директно отговорна за човешкия имунитет и съпротивителните реакции в организма. Този продукт засилва синтеза на колаген и намалява появата на свободни радикали, отговорни за ракови заболявания. Пастата от черен кимион е добър диуретик, който помага също при главоболие и мускулни болки. Последно но не на последно място, черният кимион има положителен ефект върху дихателната система като разширява бронхите при респираторни заболявания и облекчава симптомите на астма и сезонна алергии.

Билкова формула за дихателна система

В днешно време е изключително важно дихателната ни система да е здрава и в състояние на готовност ако се наложи да се бори с микроби и вируси. След изкарване на Covid-19, един от най-честите дълготрайни ефекти е отслабената дихателна система, бързата умора и недостига на въздух. Също и при опасност да се заразим, е важно дробовете ни да са в топ кондиция. За това специализираната билкова формула за дихателна система е страхотна опция за имуностимулиране през есента. Силата на билките може да заздрави имунитета, докато оказва и специална грижа за жизнено важната дихателна система.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе