Над половината ученици от начален етап в област Силистра се върнаха в класните стаи

Към 16. 11. 21 г., вече 1668 ученици от начален етап са се завърнали в присъствено обучение чрез тестване с бързи, неинвазивни антигенни тестове, осигурени безплатно за училищата. За сравнение, миналата седмица бяха 888.

Тези ученици са от 125 паралелки в общините Силистра, Тутракан, Дулово, Главиница и Ситово.

Съобщено е само за 1 положителен тест на ученик.

Тестваните ученици на присъствени занятия представляват 58, 4 % от учениците в начален етап в петте общини, в които има наложени мерки (пълно спиране на присъствени занятия или редуване).

В тези 25 училища, при първото за седмицата тестване са тествани и 171 педагогически специалисти и 100 човека от непедагогическия персонал. В тестването са участвали 82-ма  доброволци (родители, медиатори, медицински лица и др.).

Съобразно данни от РЗИ – Силистра към 15. 11. 21 г. заболяемостта бавно се подобрява, но няма промяна в мерките, които следва да се прилагат:

  • Община Силистра и Тутракан – пълно спиране на присъствените учебни занятия, с изкл. на паралелките от начален етап, които са се съгласили на тестване;
  • Община Главиница, Дулово и Ситово – редуване в електронното обучение на паралелките от прогимназиален и гимназиален етап. Паралелките от начален етап възстановяват присъственото си обучение с тестване. За новата седмица ще се изготвят нови графици за редуване, тъй като на 19. 11. приключват досега разрешените.
  • Община Алфатар и Кайнарджа – провеждате се присъствени занятия за всички;

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе