Поредно високо отличие за театралния състав на НЧ „Йордан Йовков – 1894 г.“ – Алфатар

Поредно високо отличие за непрофесионалния театрален състав на НЧ „Йордан Йовков – 1894г.“ гр. Алфатар, чиито актьори са на сцената от любов към това изкуство. Да накараш младите да се впуснат в театралното приключение е голямо постижение. С такива постижения с гордост могат да се похвалят артистите от НЧ „Йордан Йовков – 1894г.“. Последният им спектакъл, който те представиха винаги при пълни салони и с голям успех, беше ,,ГОДЕЖ” от Цветислав Минкович, режисьор – Петър Чапкънов, сценограф – Боян Вихренов. С него те взеха участие в четиринадесетият фестивал на любителските театри в дунавския град Лом на името на Кръстю Пишурката.

Театралният състав към НЧ „Йордан Йовков – 1894г.“ гр. Алфатар бе отличен с две награди:

  • В раздел „Спектакли за възрастни“, категория „Спектакли“ нашите актьори са отличени с престижната III-та награда;
  • В категория „Водеща мъжка роля“ за ролята си на Рангел (бавноразвиващия се) Михаил Михалев спечели III-та награда.

Фестивалът се провежда ежегодно в началото на есента в чест на първото театрално представление и родоначалника на българския театър – Кръстьо Пишурка. Културната проява има конкурсен характер. В продължение на седем дни 17 любителски театрални трупи от цялата страна изнасяха представления на сцената на читалище „Постоянство“ в Лом.

Във фестивала участваха театрални състави от София, Варна, Алфатар, Сопот, Севлиево, Карнобат, Белене, Вършец, Костинброд, Габрово, Свищов, Златица, Долна Оряховица, Каварна, Каспичан, Драганово и Самоводене. Те представиха пиеси от български и чужди автори в интерпретация на различни режисьори.

Всички актьори и техния режисьор бяха поздравени за енергията, професионализма и духа, които всеки един от тях е вложил в изграждането на своята роля.

Пожелания към театралния колектив от Алфатар да твори и още дълги години да радва публиката с чудесията, наречена театър.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе