Златина Станева: „Заглавието носи зрителите в театралната зала”

Около честванията на празника на града силистренския куклено драматичен театър подготви и вече представя празнична театрална програма Тя включва четири от най любимите спектакли на публиката в репертоара на театъра – Свекърва”, „Зевзеци“, „Вестникар ли „, както и „Вражалец”.

„Тези представления ги предлагаме на нашата публика на цена от пет лева, защото трябва все пак да регулираме входа съобразно мерките и сега е времето да посетят представленията защото този продукт според мен ще се отрази добре на емоционалното им здраве”, сподели за Общинско радио-Силистра директорът на театъра Златина Станева. В програмата изпъква „Свекърва” защото на практика така е поставено началото преди няколко години на преконструирането на театъра от куклен в драматично- куклен театър през 2014 година.

„Разбира се, заглавието е това, което привлича и вкарва публиката в театъра, но ако разпределението на ролите и персонажите не е направено по най-добрия начин или ако няма актьори за определени заглавия тогава нещата не вървят, сподели Станева и допълни че трупата вече работи над нови заглавия, като в момента се репетира кукленото заглавие „Мечо Пух”, под режисурата на Янко Митев. Финансовите неясноти спират устрема на ръководството да се захваща с подготовката на множество заглавия, сподели Станева. Продължава и сътрудничеството на театъра с румънски режисьори, очаква се в най скоро време в града да пристигне именно румънски режисьор, който ще постави нова постановка. В репертоара са включени и постановки за малките зрители на силистренския театър. Продължават и кинопрожекциите на любими приказки. През октомври започват редовите куклени постановки и ако всичко е нормално ще се нормализират и представленията от репертоара на театъра, каза в заключение Златина Станева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе