Ротари клуб дариха 4 пречистватели за въздух на библиотеката в Силистра

Галина Раева – настоящ ръководител на Регионална библиотека „Партений Павлович“ в Силистра, прие дарение на Ротари клуб Силистра (Боян Боев – президент 2021-2022 г.), включващо 4 пречистватели на въздух с интелигентно управление. То бе осъществено в делови план на 16 септември т.г. с последваща демонстрация на възможностите на уреда, който е със сменяем филтър и с лазерен сензор, с опция за управление от дистанция от таблет или телефон.

От името на ротарианците дарението бе предадено от инж. Димитър Велчев – доайен на 20-годишната структура на българската ротарианска общност. Дарението е стартова проява в юбилейната програма на клуба, който е първият по рода си в Крайдунавска Добруджа – пет години след него е клубът в Тутракан.

Силистренският ротариански клуб и най-голямото библиотечно звено в региона са си взаимодействали и в предишни години, поради което клубът е бил награждаван с грамота от Българска библотечно-информационна асоциация.

Средствата за уредите бяха събрани по време на Ротари АРТ работилница на 13 септември в партньорство с екипа на библиотеката и на Снек бар „Бохеми“, както и на много индивуални спомоществователи. Съдействие оказаха според възможностите си и различни институции, сред които и Областна администрация Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе