Ротари клуб Силистра ще връчи дарението си на Регионалната библиотека в четвъртък

В четвъртък, 16 септември, от 17 ч. представители на Ротари клуб Силистра (президент 2021-2022 Боян Боев) ще връчат дарението си на Регионална библиотека Силистра, като резултат от проведения на 13 август т.г. съвместен проект във вид на АРТ работилница, по време на която са събрани средства за закупуване на уреди за противодеяйствие на вирусите в закрити пространства. Уредите са съобразени и с конкретната ситуация в библиотеката, където има и замърсявания с прах, заради книжния фонд, съхраняван в нея.

Предвидени са т.нар. пречиствателни лампи за 4 помещения – детския отдел, заемната и читалнята, както и за филиала на ул. „Ал. Стамболийски“.

Ротари клуб Силистра с проект в полза на Регионална библиотека „Партений Павлович“

От самата работилница има още непродадени картини, рисувани от любители под ръководството на художничката Елена Маркарян по време на едновременния сеанс за 20 души от различни възрасти, проведен на открито на територията на Бар „Бохеми“ – партньор на проекта. При проявен интерес (цена минимум 80 лева на картина) за благотворителна лепта срещу картина – пейзаж – морски или дунавски, моля на лично съобщение.

Ротари клуб Силистра с поредна ротация, този път без смяна на президента си

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе