Ротари клуб Силистра с поредна ротация, този път без смяна на президента си

В царството на жегата – добре дошли на уникална творческо-развлекателна среща в хладината край Снекбар „Бохеми“ в центъра на града: 13 август – петък, начало 17:30 ч., финал – 20 ч. Въпроси и заявки за участие на тел: 0883 30 47 40. Организатор: Ротари клуб Силистра с президент Боян Боев (и приятели).

С помощта на екипа ротариански, на художничката Елена Маркарян и на консултанти библиотекари заедно ще постигнем чудесни аксесоари за щандовете на импровизиран „Ротариански магазин“ и за традиционната „Ротарианска томбола“.

Приходите са за оборудване на библиотечните звена на Регионална библиотека „Партений Павлович“ с бактерицидни лампи. Това е нашият съвместен принос за борбата с вирусите в пандемичната обстановка! В името на здравето на регистрираните читатели в най-голямото библиотечно звено – над 2 000 възрастни и деца (50-100 посетители на ден!).

Деца и по-големи от тях – доброволци, ще бъдат в основата на работилницата, за да изработят ръчно различни неща – от пликове и картички, през диадеми, шноли и фиби, гердани, гривни и брошки, до декорации и опаковки за подаръци.

В отделен кът – студио с дегизиране в народни носии с възможност за фото сеанс срещу благотворителна лепта, организирано от фолклористи, и заснемане от професионален фотограф.

Ротариански магазин ще бъде на разположение както на преминаващи граждани, така и за участниците в проявата, за да се възползват от възможността да закупят предлаганите продукти, включително произведените от цеховете на „работилницата“.

Разбира се, за хората, които нямат творчески умения и нагласи, организаторите са предвидили настолни игри – шахмат, табла, скрабъл и други, също с благотворителна цел, за да станат съпричастни към идеята.

Акцент в проявата е „Арт ателие“ с ментор художничката Елена Маркарян, под чието ръководство и помощ любители художници ще нарисуват за час-два картини с морско и дунавско съдържание, като техните произведения също ще бъдат предложени за откупка с благотворителна цел.

Ротари клуб Силистра е неправителствена организация с нестопанска цел, която навлезе в своя 20-и сезон, тъй като началото на дейността официално започва на 23 март 2002 г. За изминалото време под една или друга форма, сред които и подобни на предстоящата, но най-често от проведените 25 бала за Коледа и Великден от 2005 г. насам, са осъществени проекти в полза на обществото за около 100 хил. лева

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе