Със заповед на кмета ограничават достъпа до община Силистра

Със заповед на кмета Д-р Юлиян Найденов, на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 63, ал. 1 от Закона за здравето и Заповед № РД-01-712/19.08.2021г. на министъра на здравеопазването, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с чл. 63, ал. 9 от Закона за здравето,

става ясно, че:

1. Достъпът до сградата на общинска администрация Силистра на всички физически лица и представителите на юридически такива, да бъде ограничен до ет. 1, и поконкретно до Център за информация и услуги, отдел „ГРАО“ и отдел „Местни данъци и такси“. Ограничението не важи единствено за работещите служители.
2. Всички лица, които влизат в сградата, трябва задължително да носят предпазна маска и ще се допускат след измерване на телесната им температура, на обособените за това места – на входовете на сградата. Измерването е валидно при отчетена температура под 37° С.
3. На допустимите за посещение места в сградата да не се допусна струпването на хора.
4. Между чакащите да се спазва дистанция минимум 1,5 метра.
5. Заповедта влиза в сила от 23.08.2021г.
6. Заповедта да се публикува на интернет страницата на Община Силистра.

Мотиви, налагащи ограничението: Към момента се отчита интензивно разпространение на COVID19 в страната, и в частност на територията на град Силистра. Общата заболяемост към днешна дата,
изчислена на база 14 дни е 199.00 на 100 000 население, с ясна тенденция за покачване. В тази връзка е необходимо да се предприемат неотложни мерки за ограничаване на епидемичния процес, насочени към прекъсване механизма на предаване на инфекцията и намаляване на броя на възприемчивите лица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе