Силистренска учителка за втори път на международен фестивал за добри практики в Прага

Старши учител Румянка Гълчавова (ГЦОУД 5-7 клас) при ОУ „Ц. Церковски“ с. Средище, община Кайнарджа, е член отново на екип за проява в чешката столица през 2022 г. – www.scienceonstage.bg (първата й по рода си бе в Португалия през 2019 г.).

Споделената „добра педагогическа практика“ е отразена в иновативния и актуален проект „Стъпка по стъпка…активности“ и се позовава на създаден основен продукт, наречен „каталог“ от упражнения за човешкото тяло.

Чрез него са конструирани продукти, спортни уреди и кътове, помощни учебни средства, „напомни ми“, математическа гимнастика, он-лайн презентация (www.prezi.com/p/edit/cq823j4crtxg/) и др.

Проектът бе представен на областно ниво по време на Седмица на педагогическото майсторство и в Първа национална конференция „STEM образование и иновации“, в онлайн уебинари и в областни кръгли маси.

Гълчавова е областен победител за трета поредна година в конкурса за STEM науки в категория „stem ambassador“. Нейни възпитаници също имат престижни награди със свои проекти в различни конкурси. Ръководството на учебното заведение, в което работи, в лицето на директора на училището Милена Михайлова я удостои с Грамота за проява на творчески усет и иновативни подходи в извънкласната дейност

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе