„Магията фолклор“ – част от програмата на „Огнения Дунав“ в Тутракан

Събитието „Магията фолклор“ е в програмата „Огненият Дунав“, дело на община Тутракан. Инициативата, част от която е и местното НЧ „Възраждане“, включва от 10.30 ч. до 17 ч. представяния на читалища, училища и клубове от близки и далечни насени места – Мартен и Просена (област Русе); Брестовене (област Разград), Силистра, Тутракан, Стефан Караджа, Шуменци, Зафирово, Нова Черна, Белица, Зарник, Преславци и др. (Силистренско).

След изявите на самодейците, включително с представяне на занаяти, от 17 ч. е проявата, запазена марка за педагожката и фолклористка Калина Михайлова от село Шуменци, наречена „Ревю „Българска носия“, в която ще бъдат показани и разказани 26 народни костюма. Веднага след това е поканата „Първи стъпки направи и на хорото се хвани“. Финалът на магичния фолклорен празник е в 18.30 ч.

Наскоро – през м. юни село Старо село бе домакин и на друго забележително събития с фолклорно съдържание – Староселският събор, в който основен момент бе възстановката „Сватба по добруджански“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе