Проява за грамотност на деца от Зафирово в местното читалище

На 12 май малките азбукарчета от I клас на ОбУ „Иван Вазов“ с. Зафирово с начални учителки г-жа Калинка Неделчева и г-жа Елена Цанкова показаха пред своите по-големи дружки от III и V клас с начални учителки г-жа Теменужка Радулова и г-жа Цветелина Савянова, че са изучили нашата азбука и вече са грамотни. Тържеството се проведе в НЧ „Христо Ботев-1901 год.” с. Зафирово, където първо децата се запознаха с Библиотеката, а след това се проведе тържеството, което ни бяха подготвили малките малчугани.

Завършихме празника с весели игри, въпроси, гатанки и много награди. В края на тържеството учениците получиха за спомен книгоразделители –„Ние вече сме грамотни учим,пишем и четем!”(Изработени от библиотекар и секретар ) и почерпка със сладка следобедна закуска за да благодарим на децата за усилията,които бяха положили да се подготвят с прекрасни стихчета и песни.

Пожелаваме им да са здрави и нека този ден им напомня винаги за техните първи учители г-жа К. Неделчева и г- жа Цанкова, които им дадоха криле да полетят към мечтите си и да ги осъществят.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе