Президентът връчи първия мандат на ГЕРБ

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ. Кандидат за министър-председател на най-голямата парламентарна група 45-то Народно събрание е Даниел Митов.

„Уважаеми г-н Митов, в изпълнение на член 99 ал. 1 от Конституцията на Република България Ви възлагам да съставите правителство. Очаквам в 7-дневен срок да предложите състав на Министерския съвет, който да отговори на обществените очаквания за справедливост, социална ангажираност и икономически растеж. Правителство, което да ръководи ефективно страната и да я изведе от настоящата криза“, заяви държавният глава.

Даниел Митов заяви, че ГЕРБ ще търси подкрепа от партииите, чиято идеология е най-близка до тази на формацията на Борисов. Такава е „Демократична България”, която ще бъде поканена на разговори, Ще поканят и групата на „Има такъв народ“. „От БСП и ДПС няма да търсим подкрепа“, категоричен беше кандидатът за премиер.

Ако предложеният мандат не бъде одобрен, право за съставяне на правителство ще има втората парламентарна група – „Има такъв народ“. Ако и той не бъде одобрен, трети мандат се връчва на партия, определена от президента.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе