„Ротари клуб и приятели“ с благотворителна инициатива за Великден

Наближава най-таченият празник в българския народен календар – Великден, имащ вечно духовно измерение не само за християните, но и за другите етнически групи. С надеждата, че ще намери широк отзвук сред обществеността, независимо от противоепидемичната обстановка, „РОТАРИ КЛУБ Силистра и приятели“ започва своята нова акция с хуманитарен характер, насочена към хора в нужда.

Неин предварителен момент бе проведеният в рамките на три дни търг за екземпляри от изложбата „Мартеници гигант“, дело на РЕКИЦ Читалища Силистра с партньорството на Областна администрация и на Регионална библиотека „Партений Павлович“.

Резултатът от търга е 630 лева – стартова сума за осъществяване на акцията в полза на семейства с деца, според декларираните от тях нужди в социалната служба в Силистра. Става дума за представители на общности от Силистра, Айдемир, Средище, Искра и от други населени места в областта.

Как може всеки да дари средства за акцията:

В няколко големи магазина в Силистра са поставени на видно място специални урни за акумулиран на необходимите за акцията средства, срещу които ще бъдат закупени продукти от съответните магазини – партньори на начинанието.
Средства могат да бъдат предоставени лично на Иван Иванов – сам автор на подобна акция за Коледа 2020 и партньор в настоящата инициатива (профил във Фейсбук, GSM: 0899 990 382, e-mail: [email protected].

Средства се очаква да постъпят и по банкова сметка в „Алианц България“ АД BG32 BUIN 70691065043525, която е на СНЦ „Ротари клуб Силистра“ с президент 2020-2021 Боян Боев, тел. 0899505797, имейл [email protected].

До окончателното приключване на акцията екипи с представители на нейните организатори ще посетят семействата, за да се запознаят с тях и с декларираните от тях нужди. Нека да успеем заедно да помогнем на хора да посрещнат с усмивка и радост най-големия празник в християнски свят!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе