72% от учениците в област Силистра се връщат в клас на 12 април

Относно възстановяване на присъствените занятия в училищата от 12 април 2021 г., съгласно последната заповед на министъра на здравеопазването, ситуацията в област Силистра е следната:

  • На училище тръгват децата в предучилищни групи в училищата – 91 шестгодишни се обучават в основните училища в селата Секулово, Правда, Черник, Голеш, Средище.
  • Всички деца от І до ІV клас от всички училища ще се обучават присъствено, независимо от броя на паралелките. Това са 3182 ученици в област Силистра.
  • Тръгват присъствено на училище и ученици от V до ХІІ клас, където паралелките са единствени във випуска.

Това означава, че малките училища ще бъдат изцяло на присъствени занятия. Сред тях са много основни училища във всички общини, средните училища в с. Окорш и с. Паисиево, малки професионални гимназии (ПГС, ПЗГ, ПГСС), спортното училище в Силистра.

В 5 училища някои випуски са с по една паралелка и не участват в ротацията, а в класове с по две паралелки – спазват графика за редуване. Това са:

  • ОУ „В. Априлов“, Голеш
  • ПГПТ „Ев. Георгиев“, Силистра
  • ПГМТ „Вл Комаров“, Силистра
  • СУ „Н. Й. Вапцаров“, Силистра – целият начален и гимназиален етап са на присъствено обучение, но в прогимназиалния етап ще се прилага редуването.
  • ПМГ „Св. Кл. Охридски“, Силистра – прогимназиалният етап е на присъствено обучение изцяло, но в гимназиалния етап се прилага редуването.

4. Съгласно графика за ротация, на училище тръгват и учениците от VІІ, VІІІ и Х клас, независимо от броя на паралелките.

Така на 12. 04. 2021 г. в област Силистра очакваме в училищата около 6731 ученици от І до ХІІ клас. Те представляват 72 % от учениците в областта.

По данни от платформата поддържана от МОН, на 09. 04. 2021 г. с положителни тестове за Ковид 19 са 2 – ма ученици, 2- ма от непедагогическия персонал и 4- ма педагогически специалисти. Карантинирани като контактни са 5 – ма ученици, 3- ма от непедагогическия персонал и 2- ма педагогически специалисти. Това е много по- ниско ниво от момента на прекъсване на учебните занятия.

Отново се изготвят списъци на служители в образователните институции, които на този етап вече желаят ваксиниране срещу Ковид 19.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе