Стартира вторият срок в училищата в област Силистра

Започна вторият срок в училищата. Днес на присъствени учебни занятия в училищата са учениците от І до ІV клас, VІІ, VІІІ и ХІІ клас< – общо 6177 ученици в област Силистра. Те представляват 65, 6 % от учениците в дневна форма на обучение.

Удължен е първият срок в 4 училища в област Силистра, които са ползвали за някои класове различен брой дни за занимания по интереси, компенсиращи мерки и проектни дейности:

  • ОУ „Отец Паисий“, с. Добротица – за І – VІ клас, 6 дена;
  • ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Калипетрово – за І – ІV клас, 6 дена;
  • ОУ “ Д-р Петър Берон“, с. Чернолик – зо І и ІІ клас, 5 дена;
  • СУ „В. Левски“, Главиница – за І – ІV клас, 5 дена;

Това удължаване се отнася за 265 ученици в посочените класове и училища. За тези класове първият срок се удължава с толкова дни, колкото са ползвали за дейности и проекти. Съобразно актуализираната заповед на министъра на образованието и науката за графика на учебното време, след удължаването на първия срок, когато са постигнати 18 учебни седмици, класовете от посочените 4 училища имат 1 ден междусрочна ваканция и започват втория срок.

По данни от електронната платформа за карантинираните в образователната система, за днес общо 57 ученици са карантинирани като контактни. Няма ученици с положителни тестове.

В област Силистра към момента 58 ученици са се възползвали от възможността да пожелаят индивидуално да се обучават от разстояние в електронна среда. За 18 ученици разрешението е дадено от директорите на училищата, а за останалите 40 – от началника на РУО. Преобладават учениците от начален и прогимназиален етап.

По данни от РЗИ – Силистра в периода 25 – 29. 01. 2021 г. са тествани за COVID-19 общо 1159 педагогически и непедагогически служители на училищата в област Силистра. Те представляват 73, 6 % от служителите към онзи момент. Установени са 9 положителни проби. Тестуването е било завършено в първите дни на февруари.

От 3 февруари е започнало и ваксинирането на работещите в образованието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе