Силистренка се бори за „Жена на годината“

Гласувайте за Виктория, която е от Силистра и е номинирана за „Жена на годината“ на сп. „Грация“ за каузата българското кино да стане достъпно за глухите хора. Никога досега в България глухите не са можели да гледат български филми и Вики направи това възможно.

Виктория Радославова по професия е режисьор по монтажа, изпълнителен директор на фондация „Чуй ме със сърцето“, чиято кауза е да представи българското кино на глухите хора в страната.

Виктория и останалата част от екипа на фондацията се грижат за създаването на субтитри към популярни и достъпни родни ленти като „Войвода“, „Възвишение“, „Посоки“, „Слава“ и „Тилт“, като в момента се работи по създаването на субтитри за 15 български пълнометражни филма, а безплатно онлайн може да бъдат гледани около 40 късометражни заглавия.

В своя профил във Фейсбук Вики казва: „С всеки изминал ден все повече хора научават, че българското кино не е било достъпно за глухите хора поради липса на субтитри. Все повече хора се ангажират да поставят субтитри и да правят своето съдържание достъпно за глухата общност. Все повече хора споделят и искат да научат повече. Прекрасно е! Най-доброто предстои“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе