Приключи Иновационен лагер 2020 в Силистра

Успешно приключи Иновационен лагер 2020 г. Темата, по която работиха 24 девойки, бе „Предприемачески проекти в трансграничния регион България-Румъния“.

Екипите, класирани на първите три места, получават награди, осигурени от Община Силистра и грамоти от СНЦ „Паралел-Силистра“.

Класирането на бизнес моделите от Иновационен лагер е следното:

  • ПЪРВО МЯСТО: Екип: Средно училище „Христо Ботев“ гр. Тутракан
    Бизнес модел на фирма „ВulRom Nava“ (България-Румъния кораб) за превоз на пътници с корабчета по линиите Силистра-Кълъраш, Тутракан-Олтеница и Русе-Гюргево.
  • ВТОРО МЯСТО: Екип: Средно училище „Васил Левски“ гр. Главиница
    Бизнес модел на фирма „Piele sanatoasa“ (Здрава кожа) за производство и продажба на био козметични продукти в България и Румъния.
  • ДВЕ ТРЕТИ МЕСТА:
    1. Екип: Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ гр. Силистра
    Бизнес модел на образователен център „Аз знам!“ за изучаване на български език и румънски език и за летни детски лагери в Силистра и Кълъраш.
    2. Екип: Професионална гимназия по обслужване и транспорт гр. Дулово
    Бизнес модел на фирма ÎNTODEAUNA CU STIL ÎN DOBROGEA DE PE LĂNGĂ DUNĂRE (Винаги стилни в крайдунавска Добруджа) за производство на детско, дамско и мъжко облекло, работно облекло и текстилни аксесоари за автомобили и продажба в Румъния и България.

Организаторите на Иновационен лагер 2020 г. „Предприемачески проекти в трансграничния регион България-Румъния“ 28-29.10.2020 г. – Община Силистра, СНЦ „Паралел-Силистра“ и РУО-Силистра, сърдечно благодарят за участието и пожелават здраве и нови срещи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе